A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Az első világháború és a falu - - Küldj1Képet.hu
E-mail Jelszó

Az első világháború és a falu

 

Megvannak a „Küldj 1 képet!”,  első világháborús fotópályázatunk nyertesei! Tekintsd meg az eredményeket!

 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum a száz esztendeje kirobbant első világháborúra emlékezve digitális fényképek és digitalizált dokumentumok gyűjtésére pályázatot hirdet Az első világháború és a falu címmel.

Várjuk a parasztság és a magyar vidék első világháborús szerepvállalásáról, a fronton és a hátországban élők mindennapjairól beküldött anyagokat.

Múzeumunk kiemelten arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy a vidéken élőket, a magyar agráriumot hogyan érintette a háború? A magyar parasztság, a gazdák és fiaik a fronton szolgáltak, az otthon maradt asszonyok, gyermekek, idős szülők erejüket megfeszítve igyekeztek helytállni: a fronton harcolókat, a hátországot élelmezni kellett és a harctér embert, lovat igényelt. Minden, a világháború idején készült felvételt várunk a fenti kis mozaik-képeken elérhető témabontásban 2014. október 15-ig.

Intézményünk alapításától fogva fényképeket és iratokat is gyűjt. Jelenleg a száz évvel ezelőtti emberek, gyermekek, nők, férfiak; katonakorú fiatalok, idős emberek; vidékiek és városiak életét bemutató fotók és dokumentumok gyűjtésével ezeket az anyagainkat is szeretnénk gyarapítani. Különösen fontos, hogy a beérkezett dokumentumok „adatoltak” legyenek, tehát kérjük, hogy az ábrázolt személyről, jelenetről vagy a dokumentum-másolatról az ismert adatokat, érdekes keletkezési körülményeket is közöljétek.

A digitális fotópályázatra érkezett képeket az oldal látogatói értékelhetik, illetve a gyűjtés lezárultával szakmai zsűri bírálja el. Az első három helyezett nyereményben részesül!

Eredményhirdetés a honlapon 2014. október 20-án!

Díjak: Az első három helyezést elért, továbbá a közönségdíjas fotó vagy dokumentum beküldője családi ingyenes belépőt nyer, valamint ajándék- és könyvjutalomban részesül.

A technikai feltételekkel, jogi kérdésekkel kapcsolatban tájékozódj a „Töltsd fel a képed!”  pont alatt, vagy írj a kuldj1kepet@mmgm.hu címre. 

Az "Öt év – öt élet 1914-1918." menüpont alatt a csatlakozó kiállítással és az első világháborúra való emlékezés öt évének keretprojektjével ismerkedhetsz meg!

Magyar Mezőgazdasági Múzeum Első Világháborús Centenáriumi Bizottság NIIF AMGC
Copyright 2014 Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Minden jog fenntartva.Impresszum