A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Töltsd fel a képeidet! Legyen saját gyűjteményed és közös kiállításunk! - - Küldj1Képet.hu
E-mail Jelszó

Töltsd fel a képeidet! Legyen saját gyűjteményed és közös kiállításunk!

Hogyan használható a honlap?
A képeket kategóriákba soroltuk, hogy könnyen böngészhetőek legyenek. Ha regisztrálsz (csak négy kattintás), értékelheted mások fotóit, hozzá is szólhatsz, vagy kiegészítheted őket új információkkal!

Hogyan küldhetsz be képeket?
Mielőtt feltöltenéd a digitalizált fényképeidet, néhány adattal ki kell egészítened a regisztrációdat. (Ezt csak egyszer kell megtenned!) Ha bejelentkeztél, az új oldalon töltheted fel a számítógépedről a fényképeket.

A jellemző címmel ellátott anyagok (fotók és dokumentumok vegyesen) feltölthetők az alábbi témák szerint (lásd mozaikképek).

Ember és állat a fronton (huszárok, lovas egységek, lóvontatás, vöröskeresztes vagy felderítő kutyák a harctéren, ember-állat barátság, naplórészletek, levelek, képeslapok – melyek mezőgazdasági vonatkozást is tartalmaznak)

Ember és állat a hátországban (életképek, mezőgazdasági munkák lovakat, igavonókat pótló megoldásokkal, állat- és eszközállomány menekítése – dokumentumok, fotók)

Hadtáp (harcolók élelmezésével kapcsolatos fényképek, dokumentumok, ételosztás, csomagérkezés, étkezés, főzés a lövészárkok mögött stb.)

Hadigazdaság (hátországi gazdaság: jegyrendszer, hiánygazdálkodás, rekvirálások jelenetei vagy iratai)

Segélyezés (segélykérések, segélyek, Vöröskereszt, családfő kiesése után öregek, nők, gyermekek különböző munkákban, katonák mezőgazdasági munkában)

Mezőgazdasági károk (gazdasági épület, állatállomány, gyümölcsös, terméskárokról dokumentumok, fotók stb.)

Hadirokkantak, hadifoglyok a mezőgazdaságban

Egyebek (előbbiekbe be nem sorolható, különösen érdekes tárgyú fotók, dokumentumok, műtermi fotók, magánlevelek)

A beküldendő digitális felvételek méret- és egyéb adatai:

  • A pályázatra szánt felvételek lehetnek színesek vagy fekete-fehérek. Lehetőség szerint jó minőségű, nagyobb felbontású képeket várunk.
  • Minimum felbontás: 1000×1000 képpont (más képarány esetén, kérjük, a rövidebb oldal is legyen legalább 1000 képpont). Legkisebb méret: 1 MB körül
  • Maximum méret: 15 MB
  • Fájltípusok: jpg, gif vagy png (A minél jobb minőség elérésének céljából kérjük, hogy a lehető legkisebb tömörítési veszteséget állítsátok be!)

A képek száma nincs maximálva, de mindenkit arra kérünk, hogy több képet ugyanazzal a témával, helyszínnel csak akkor töltsön fel, ha mindegyik külön-külön, egyedi érdekességgel bír!

Az eredeti papírképeket, negatívokat, kérjük, ne küldjétek be! Aki nem rendelkezik képolvasóval (szkenner), javasoljuk, hogy forduljon segítségért a könyvtárakhoz, iskolákhoz vagy kisebb településeken az E-Magyarország pontokhoz, Integrált Közösségi Szolgáltató terekhez!

Fő a hitelesség! A képeken alkalmazott utómunkálatok csak technikai jellegűek lehetnek (pl. szélek levágása, színkorrekció, kontraszt, fényerő), de a kép tartalmán változtatni nem lehet. Montázst, fiktív vagy retusált képet ne küldjetek be!

Jogi tudnivalók:
A képek beküldője egyidejűleg nyilatkozik a szerzői jog birtoklásáról és arról, hogy hozzájárul, hogy a képet/képeket a múzeum tudományos és közművelődési tevékenysége során felhasználhassa, online felületein, kiadványain megjelentethesse.

A digitális fénykép és digitalizált dokumentum gyűjtésére kiírt pályázat részleteiről "Az első világháború és a falu" című leírásból tájékozódhatsz. A csatlakozó kiállítással és az első világháborúra való emlékezés öt évének keretprojektjével a "Öt év – öt élet 1914-1918." című cikkben ismerkedhetsz meg!

Magyar Mezőgazdasági Múzeum Első Világháborús Centenáriumi Bizottság NIIF AMGC
Copyright 2014 Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Minden jog fenntartva.Impresszum