A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Öt év – öt élet 1914-1918. - - Küldj1Képet.hu
E-mail Jelszó

Öt év – öt élet 1914-1918.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt pályázatra a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Öt év – öt élet című projektjével pályázott, melynek egyik eleme a „Küldj1képet!” program is.

Történeti háttérként egy fiktív család életén keresztül mutatjuk be a „nagy háború” öt esztendejét. 2014-ben a bevonuló fiúra, 2015-ben a családfőként helytálló anyára, 2016-ban a nagyszülőkre, 2017-ben a sebesült apára, 2018-ban pedig az ismét teljes létszámban együtt lévő családra helyezzük a hangsúlyt. A családmozaik szereplői, akiknek története adja a keretet, az első világháborúra való emlékezést személyessé, a mai ember számára is feldolgozhatóvá teszik.

2014 őszén a Küldj egy képet! pályázatra érkezett képeket, iratokat az első világháborúra emlékező enteriőrjeinkben kiállítjuk, és ennek alkalmából a beküldőket egy közös, díjátadóval egybekötött beszélgetésen látjuk vendégül.

Az első világháború és a falu elnevezésű digitális fénykép és digitalizált dokumentum gyűjtésére kiírt pályázat részleteiről "Az első világháború és a falu" leírásból tájékozódhatsz. A technikai feltételekkel, jogi kérdésekkel kapcsolatban tájékozódj a „Töltsd fel a képed!” pont alatt, vagy írj a kuldj1kepet@mmgm.hu címre.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum Első Világháborús Centenáriumi Bizottság NIIF AMGC
Copyright 2014 Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Minden jog fenntartva.Impresszum