A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Hajómalom - - Küldj1Képet.hu
E-mail Jelszó

Hajómalom

Kategória:     Beküldte:

Hajómalom

Készítette:     Készült:     Helyszín:


Dereglyepakolás Ráckevén.

Értékeld a fotót!

4.3 pont

 

 

Szólj hozzá Te is!

Hozzászólás előtt be kell jelentkezned. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkra, kattints ide!

 

ezt írta: 2014-07-26 22:44:39   

Érdekes ez a hajómalom. Dereglyével közelítették meg, nem pallóval és nem karóhoz kötötték, úgy látszik a sodrásnak megfelelően változtatták a helyét, így vasmacskával vagy a fenéken lévő súllyal és cöloppel köthették ki. A malomkerék és a tárhajó mogötte lehet, így megtévesztő a képe. Kár, hogy nem olvasható a homlokán lévő felirat.
Itt elöl egy kerékpár is látható. Először megtévesztett a kort illetően, de utána néztem, és kiderült, hogy 1910-ben már olyan kerékpárok voltak, mint a maiak, csak az ülésük fából volt. Már 1908-ban voltak kerékpáros alakulatok.
"Az első világháború kezdetére a hadviselő felek mindkét oldalon alkalmazták a kerékpárosokat, legnagyobbrészt zászlóaljkötelékbe szervezve. Az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregében az 1908-as fegyvergyakorlaton szerepelt első ízben kerékpáros gyalogság, kísérleti jelleggel, míg 1911-ben a vadász-zászlóaljak egyik századát szerelték fel kerékpárral, ekkor a 11., 20., 24. és 29. vadász-zászlóaljak 4. századai kaptak az újszerűnek számító járműből." http://vilag.transindex.ro/?cikk=22550

Magyar Mezőgazdasági Múzeum Első Világháborús Centenáriumi Bizottság NIIF AMGC
Copyright 2014 Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Minden jog fenntartva.Impresszum