A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Hadba szállás előtt - - Küldj1Képet.hu
E-mail Jelszó

Hadba szállás előtt

Kategória:     Beküldte:

Hadba szállás előtt

Készítette:     Készült:     Helyszín:


Nagytatám a második világháborúba menetele előtt

Értékeld a fotót!

2.8 pont

 

 

Szólj hozzá Te is!

Hozzászólás előtt be kell jelentkezned. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkra, kattints ide!

 

ezt írta: 2014-10-16 00:14:52   

Kedves Margitka! Nagyon szépen köszönjük, hogy feltöltötte kedves Nagyapjáról ezeket a felvételeket. Majd megnézzük kicsit részletesebben is őket. Mindenesetre megköszönnénk, ha egy-két adatot bővebben megírna róla: mikor és hol született, mikor és hol halt meg, mi volt a foglalkozása és maradt-e fenn tőle vagy róla, a háborús emlékeiről (amit mesélt) történet, élmény a családi emlékezetben?

ezt írta: 2014-10-16 03:03:04   

Tisztelt Adminisztrator! Nagytatam 1897-ben szuletett, Vice faluban, mostani Beszterce-Naszod megyeben, Romaniaban es meghalt 1990-ben Kolozsvaron, a Hazsongardi temetoben leven eltemetve. 11 testverbol o volt a legnagyobb es azert hogy tudja segiteni a tobbi testvere eltartasat, bejott Kolozsvarra dolgozni mint postas. Ugyszinten Kolozsvaron nosult Mariaval, akitol szuletett 4 gyermeke. Utanuk maradt 7 unoka es sok dedunoka. Amiota ismertem (1955-bol) mindig a haborukban tortent dolgokrol szeretett meselni. Otet nagyon meghatotta a Galiciai fogsaga, ahol nem volt mit egyenek. Sokszor mondta el nekunk unokaknak hogy ott ehsegukben a foglyok a nadragszijukat ragtak el, mivel azok borbol voltak keszitve. Amikor kivittek oket levegozni a szuros drotokkkal bekeritett teruletre, kapkodtak el egymas elol a frissen kibujt fuszalakat, mivel a regebbieket mar mind megettek es friss dolgot nem kaptak enni. Nagy dolog volt hogyha kaptak zabkasat.

ezt írta: 2014-10-16 07:18:28   

Tisztelt és kedves Margitka!
Nagyon szépen köszönjük olvasmányos és érdekes, ugyanakkor szomorú írását. Végül is szépen kiterjedt a nagy család, bizonyára sok öröme telt az unokákban, akiknek az életéről tudott mesélni. Köszönjük szíves válaszát!

ezt írta: 2014-10-16 20:00:08   

Tisztelt Adminisztrator ! Koszonom szepen a kedves levelet. Meg szeretnem meg tudni hogy mit jelentenek azok a kituntetesek a Nagytatam elso felvetelen. Elore is szepen koszonom.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum Első Világháborús Centenáriumi Bizottság NIIF AMGC
Copyright 2014 Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Minden jog fenntartva.Impresszum