A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Ükapám - Cs. és kir. 38. gyalogezred katonája - - Küldj1Képet.hu
E-mail Jelszó

Ükapám - Cs. és kir. 38. gyalogezred katonája

Kategória:     Beküldte:

Ükapám - Cs. és kir. 38. gyalogezred katonája

Készítette:     Készült:     Helyszín:


A képen anyai-ági ükapám, Papp János közös baka látható.

Értékeld a fotót!

4.4 pont

 

 

Szólj hozzá Te is!

Hozzászólás előtt be kell jelentkezned. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkra, kattints ide!

 

ezt írta: 2014-10-11 20:31:14   

Kedves Attila!
Érdekes képek ezek, amiket beküldött, de inkább csak tartalmi szempontból, ugyanis lementéskor nagyon kicsi eredmények születtek, a legnagyobb is csak 128 Kbájtos. Itt a monitoron jól mutatnak, archiváljuk is, de nagyítani nemigen lehet majd őket. Köszönjük, hogy fáradt a szkenneléssel és feltöltéssel!

ezt írta: 2014-10-11 20:45:29   

Kiegészítésképpen nem lenne szíves egy-két adatot mondani kedves ükapjáról, persze csak ha a családi emlékezet megőrzött e régi időből néhány adatot. Ha közös hadseregben szolgált és kiskunfélegyházi volt (vagy ott készült a műteremfotó), akkor leginkább a Cs. és kir. 38. gyalogezrednek lehetett katonája, amelynek hadkiegészítő központja Kecskeméten volt. Ezredtulajdonosukról "Mollináry regimentjének" hívták őket. De sok kiskunfélegyházi származású katona található más ezredtörténetek lapjain is.

ezt írta: 2014-10-12 15:40:37   

A kitüntetései megmaradtak: Ferenc József nagyezüst vitézségi érem 1-ismétlőpánttal, kisezüst vitézségi, bronz vitézségi, Károly csapatkereszt illetve 1-sávos sebesülési érem. Ezen kitüntetések alapján vitézzé avatták. Sajnos ennél több információt az első világháborús tevékenységéről nem tudunk. A kép egyébként Félegyházán készült.
Hogyan tudnék változtatni a szkennelési felbontáson?

ezt írta: 2014-10-12 15:46:19   

Egyébként az összes kép gyönyörű tűéles darab, próbálok kisérletezgetni az élesség és a méret növelésével de sajnos nem nagy sikerrel.

ezt írta: 2014-10-12 16:52:22   

Kedves Attila! Nagyon szépen köszönjük fáradozását. Tudtommal (bár igazán én sem értek hozzá), de a szkeneren DPI mező beállításával (tehát a pixelenkénti képpontsűrűség növelésével) pl.300 DPI lehet élesebbé tenni a képet, mert ha egy pixelre több képpont esik, akkor jobban kirajzolódik az ábra. Kérem, ha valamelyik már feltöltött képét sikerül 1 MB-osnál nagyobbra varázsolni, akkor se ide töltse már fel, hanem küldje el legyen szíves a kuldj1kepet@mmgm.hu e-mail címre. Nagyon szépen köszönjük!

ezt írta: 2014-10-14 17:42:35   

Üdvözlöm! Köszönöm a segítséget sikerült! El is küldtem.
Üdvözlettel:Attila

ezt írta: 2014-10-14 23:31:25   

Kiskunfélegyháza hivatalosan a 38. közös gyalogezred ill. az 1. honvéd gyalogezred hadkiegészítéséhez tartozott. A világháborúban azonban nem ragaszkodtak ehhez olyan szigorúan, simán elkerülhetett másik ezredhez is. Sajnos én sem találtam nyomát egy vitéz Papp Jánosnak, akinek hasonló kitüntetései lennének.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum Első Világháborús Centenáriumi Bizottság NIIF AMGC
Copyright 2014 Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Minden jog fenntartva.Impresszum